השקעות esg

לחברה ESG תכנון אסטרטגיית

אסטרטגיות סביבתיות, חברתיות וממשל (ESG) הן קריטיות מאי פעם לחוסן ולהצלחה עסקית ארוכת טווח. הקורונה וההשפעות האקספוננציאליות שלה שינו נורמות ואינטראקציות חברתיות, החמירו את אי-השוויון החברתי והכלכלי והגבירו את הדרישות לחברות להיות אחראיות כלפי בעלי העניין שלהן.

המגיפה שמה זרקור על חוסן ותכלית של התאגידים בדיוק כשמשבר האקלים, שינויים דמוגרפיים, חידושים מתפתחים בתחום הטכנולוגיה, פערים חברתיים וכוחות אחרים עשויים להניע מהפך נוסף ולעצב מחדש באופן קיצוני את הציפיות מהעסקים. התברר כי סוגיות ESG הן נושאים עסקיים קריטיים.

כדי לקיים ולשגשג בעידן חדש זה של טרנספורמציה מואצת וקפיטליזם של בעלי אינטרסים, על חברות לאמץ את ESG ככרח עסקי אסטרטגי. חברתנו מתאימה אסטרטגיות ESG לחברות לבידול לחוסן ולהצלחה ארוכת טווח.

לדוגמא:
חברת בן אנד ג'ריס – החברה משקיעה בצד חברתי, זכויות שיווין, זכויות הצבעה, צדק חברתי, אקלים ועוד…
חברת ד"ר ברונרס – קיימות, צימצום פלסטיק, שימוש במרכיבים טהורים, הטבות בחלוקת רווחים, טיפול בילדים חברות נוסספות – tom’s , klean kanteen , bombas, Grove ועוד….

משמעותן של השקעות esg הוא השקעות חברתית אחראיות או השקעות בעלות השפעה. השקעות אלה מתייחסות ונותנות עדיפות לגורמים סביבתיים, חברתיים וממשלתיים (environmental, social and governance). הן נתפסות באופן כללי, כהשקעות בנות קיימא, מכיוון שהן נעשות תוך התחשבות בסביבה וברווחת האדם, כאשר ההנחה היא שהביצועים הפיננסים של החברה יושפעו מגורמים אלה, ועשויים לצמוח כתוצאה מכך.
עקרונות השקעות ESG אינם דבר חדש. כבר לפני מאות שנים, אמונות דתיות ואתיות השפיעו על החלטות השקעה שונות. בימינו, במיוחד לאחר מגיפת הקורונה, מגמה זו נראית פורחת שוב. המגפה אשר גרמה לשיבוש השווקים השונים וזרעה אי ודאות רבה, הובילה משקיעים רבים לפנות לקרנות ESG להגברת החוסן של החברות והארגונים. למעשה, על פי הערכות כ-30 טריליון דולר נמצאים כיום בקרנות השקעה ברות קיימא ברחבי העולם, כאשר הצפי הוא להשקעה של 50 טריליון דולר במהלך שני העשורים הבאים.

הסיבות לפריחת השקעות ESG והנושאים הנכללים בהן

הפריחה הזו בהשקעות ESG יכולה להיות מיוחסת למגוון גורמים. ככל שרשתות האספקה הופכות למורכבות יותר, ישנה מודעות רחבה יותר לסיכונים החברתיים הקיימים ולנושאי זכויות אדם. בנוסף קיימת דאגה גוברת לנושאים סביבתיים כגון שינויי אקלים אשר משפיעים בסופו של דבר גם על החלטות המשקיעים. השקעות אחראיות מיוחסות פעמים רבות למעורבותם המוגברת של קבוצות שהיו בעבר פחות מעורבות בהשקעות מסורתיות, במיוחד צעירים ונשים.

השקעות ESG מכסות מגוון נושאים הרלוונטיים לכל התעשיות והארגונים בדרך זו או אחרת. בין הנושאים השונים ייכללו השקעות בתחומי שינויי האקלים, מחזור, תנאי עבודה, הזדמנויות שוות, זכויות אדם, גיווניות בעבודה, אתיקה עסקית, מניעת שוחד ושחיתות ועוד. למעשה ישנם מעט תחומים (אם בכלל) של פעילות עסקית שבהם ESG אינו רלוונטי. עם זאת, לא כל נושאי ה-ESG יקבלו משקל שווה בכל הנוגע להשקעה. בדיוק כפי שלכל משקיע בשוק יש ערכים ומניעים שונים, לא סביר שארגון יתעדף (או צריך לתעדף) את כל נושאי ה-ESG באסטרטגיה העסקית שלו. בדרך כלל כל חברה תנסה להתחשב בנושאים החשובים לתעשייה, לגיאוגרפיה ולנסיבות הספציפיות שלה.

חשיבותן של השקעות ESG

כדי לשקף את הערכים והנורמות החברתיות המתפתחות הללו, חשוב שארגונים יאמצו לעצמם מודלים של השקעות ESG אם הם רוצים להישאר תחרותיים בענפים השונים, להישאר רלבנטיים ולתרום לרווחת הכלל. תעשיות אשר נחשבות לאיטיות יותר, בכל הנוגע לעשיית שינויים זוכות לביקורות ולחץ גובר מבעלי עניין, משקיעים ואזרחים מודאגים כאחד. המונח "משקיע" אינו מתייחס כבר רק לקבוצה נבחרת של אנשים, אלא ההשקעה נתפסת, במקום זאת, ליותר ויותר בעלת השפעה וערך.

חשיבות אימוץ השקעות ESG חשובות לבעלי המניות, אשר מתייחסים להשקעות אלו כאל רמה נוספת של בדיקת נאותות, מכיוון שהם יכולים להבטיח כי החברה אינה עובדת בשיטות עבודה מיושנות ובעלת תופעות לוואי מזיקות. יתרה מכך, השקעות אלה מבטיחות מזעור סיכון למשקיעים שכן ישנה הבטחה כי הם ישקיעו בחברות אחראיות יותר בעלות סבירות גבוהה יותר להצליח בטווח הארוך. כך שיש מי שיקרא ל-ESG פילוסופיית השקעות בעוד אחרים עשויים לקרוא לזה ערכי ליבה. אך בכל מקרה כאשר עסק רוצה לפעול באופן בר קיימא, הוא נוקט בפעולות בתחומי העניין השונים המיוצגים על ידי ESG על מנת לתת ערך למשקיעים שלו.

מדידת ערכם של השקעות אחראיות והדרך להשקעה

אין רשימה ממצה אחת של דוגמאות ESG. גורמי ESG קשורים זה בזה, כך שלפעמים זהו אתגר לסווג נושא ESG כנושא סביבתי, חברתי או ממשלתי בלבד. לעתים קרובות ניתן למדוד את גורמי ה-ESG הללו (למשל, מהי רמת הגיווניות של עובדי החברה), אך יכול להיות קשה לכמת זאת מבחינת ערך כספי (למשל, מהי עלות תחלופת העובדים בחברה). עם זאת, ברמת התשואות הכוללות של קרנות ESG לעומת קרנות קונבנציונליות, נוטות הראשונות להיות רווחיות יותר ולהתעלות בביצועיהן. בנוסף השקעות אלה הינן גם פחות מסוכנות בעיקר בימים ותקופות של שווקים סוערים יותר, כלומר להשקעות מסורתיות יש סיכון גבוה יותר להפסדים ניכרים.

מכיוון שנושא זה הינו נרחב ועמוק, ישנן סיבות רבות אשר בגינן יהיה טוב יותר לעבוד עם יועץ פיננסי חיצוני. מכיוון שבדרך כלל נעשית השוואה בין עלותו של מחקר עצמאי לגבי חברות קבילות להשקעת ECG לבין השקעה ביועץ צד שלישי, יש לקחת בחשבון שייעוץ חיצוני, בנוסף למומחיות והתעדכנות בטרנדים השונים, יוכל לספק לחברה גם בעל ברית נאמן בכל הקשור להשקעות בעלות השפעה חיובית על העולם. לכאורה, פתיחת תיק השקעות אשר מתמקד בערכים סביבתיים, חברתיים וממשלתיים לא צריך להיות משימה כה קשה וסבוכה, אולם הוא דורש ידע, מומחיות והתעדכנות תמידית.
בסנס (SENSE) אנו עושים כמיטב יכולתנו ללמוד כל הזמן ולתת לחברה את אותו ערך מוסף, לא רק בהשקעות ESG אלא גם, ובעיקר, בהקשבה לדרישות ולצרכים, זיהוי הזדמנויות והובלה של החברה אל עבר צמיחה שתוכל להימשך פרק זמן ארוך. כדי להתחיל להצליח, כדאי להתקשר עוד היום לטלפון 050-4444738 ולהתחיל לראות רווחים.

 

 

 

קבלו הצעת מחיר משתלמת

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם